Contact

 • Bel direct:0494 - 237 777
 • Sales:sales@vedaweb.nl
 • Support:support@vedaweb.nl
 • Adres:Willem de Zwijgerstraat 36A - Budel

Sluiten

Ondersteuning

Mobiele website

 • 21
  jul

Mobiele website

Computers, we kunnen niet meer zonder. Niet alleen op kantoor of thuis is men online, maar ook steeds vaker onderweg met behulp van een smartphone. Uw klant wil uw website altijd en overal kunnen bezoeken met hetzelfde gebruiksgemak als thuis. Daarom is het belangrijk dat uw website responsive is.

Responsive webdesign

Als uw website geschikt is voor mobiele bezoeken, noemen we dat ‘responsive’. Een dergelijke website past zich aan aan het apparaat waarop hij geopend wordt. Het is belangrijk dat uw mobiele website net zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk is als wanneer deze bekeken wordt op een desktop.

Er zijn diverse mogelijkheden voor responsive webdesign. Daarom is het belangrijk vooraf goed te bekijken óf en in welke mate uw website responsive moet worden. Hierbij dient u helder te krijgen welke doelgroep(en) u heeft, waar zij zich bevinden en over welke gadgets zij beschikken. Is een mobiele website van toegevoegde waarde voor uw doelgroep? Zorg dan dat deze aan de volgende punten voldoet:

Checklist

 1. Leesbaarheid
  Een website die niet responsive is, past zich niet aan aan kleinere schermen. De tekst kan hierdoor onleesbaar worden. Erg vervelend, want uw klant moet steeds inzoomen en scrollen om uw tekst te lezen.
 2. Hyperlinks
  Een vingertop is groter dan een muispijltje. Het belangrijk dat links ook mobiel gemakkelijk geopend kunnen worden. Normaliter wordt voor een dergelijke button ten minste 44 X 44 pixels aangehouden.
 3. Snelheid
  Ieder elektronisch apparaat beschikt over andere processoren. Een smartphone is van oorsprong bestemd om mee te bellen en smssen, maar wordt steeds vaker voor heel andere doeleinden gebruikt. Echter zijn diens processoren nog niet voldoende krachtig om een ‘normale’ website snel te laden. Een responsive website is minder groot, waardoor de laadtijd korter is.

  Afbeeldingen en video’s kunnen ook invloed hebben op de snelheid. Voor mobiele websites kunt u dan ook beter kleinere bestanden gebruiken. Let wel op: steeds meer smartphones beschikken over een scherm met een hoge resolutie, waardoor kleine bestanden korrelig kunnen worden weergegeven.

 4. Vindbaarheid
  Vanzelfsprekend wilt u steeds gevonden kunnen worden in zoekmachines. Het hebben van meerdere websites kan een negatief effect hebben op uw vindbaarheid binnen Google. U kunt beter kiezen voor één site die zich aanpast aan ieder apparaat waarmee hij geopend wordt.
 5. Contact
  Via een responsive website kan de klant u bellen of mailen door simpelweg op uw telefoonnummer of e-mailadres te klikken. Kopiëren of onthouden kost uw klant te veel tijd en energie.
 6. Flash
  Niet alle mobiele apparaten ondersteunen Flash. Als uw website in Flash is gemaakt, of als u Flash gebruikt voor het afspelen van video’s, is hij niet bruikbaar als mobiele website. HTML is een goed alternatief.

 

Er komt het een en ander bij kijken, maar het is zeker de moeite waard!