Contact

  • Bel direct:0494 - 237 777
  • Sales:sales@vedaweb.nl
  • Support:support@vedaweb.nl
  • Adres:Willem de Zwijgerstraat 36A - Budel

Sluiten

Ondersteuning

Favorieten icoon

  • 16
    jul

Favorieten icoon

Zijn ze u ook opgevallen? Die kleurrijke icoontjes die de websites in uw tabbladen, adresbalk of favorieten vergezellen? Hoewel nog niet alle websites een zogenoemde favicon hebben, komen ze steeds vaker voor. Waar ze goed voor zijn? Dat zal ik u vertellen.


Favicon

Jaren geleden is de favicon bedacht met als doel de herkenbaarheid in de favorietenlijst te vergroten. Tegenwoordig, met de vele tabbladen die op hetzelfde moment geopend kunnen worden, dienen ze ook hier ter bevordering van de herkenbaarheid. Het fleurt de ietwat saaiere omgeving niet alleen op, het laat u ook nog eens opvallen tussen de andere websites. Wedden dat een site met favicon minder snel (per ongeluk) wordt weg geklikt dan een site zonder favicon?

Maken

Vrijwel iedere webdesigner zal graag een favicon voor u maken, toch kunt u het ook zelf. Er zijn verschillende websites waar u eenvoudig een eigen favicon kunt creeëren, bijvoorbeeld www.favicon.cc. Als u een beetje creatief bent, raad ik u zeker aan om een eigen ontwerp te tekenen. Zo niet, geen probleem. Door het uploaden van de afbeelding die u wenst te gebruiken als icoon, komt u al een heel eind. Een favicon heeft de volgende afmetingen: 16X16, 32X32 of 64X64, bestaat uit gemiddeld 16 kleuren en wordt door vrijwel iedere webbrowser ondersteund.

Plaatsen

Favicon gemaakt? Dan hoeft u hem alleen nog maar toe te voegen aan uw website. De makkelijkste manier om uw favicon zichtbaar te maken voor anderen, is door hem te uploaden via FTP naar de public_html-map van uw hostingaccount. Vervolgens dient u de volgende HTML-code op te nemen in de <head>-tag van uw website:

<link rel=”shortcut icon” href=”/favicon.ico” type=”image/x-icon” />

Let op: op de locatie waar nu ‘favicon.ico’ vermeld staat, dient u de bestandsnaam van de door u opgeslagen favicon te vermelden.